Woonklimaat

Timmer Baarn Schilderwerken draagt bij aan een gezond woonklimaat

Schadelijke stoffen, geuren en bacteriën belasten de lucht binnenshuis. Het is bekend dat de lucht door talrijke schadelijke stoffen verontreinigd wordt. Soms, zoals in het geval van uitlaatgassen, is het ook zichtbaar. Minder bekend is het feit dat de lucht binnenshuis vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht. De veroorzakers van schadelijke stoffen zijn vooral industriegassen, smog, bacteriën, sigarettenrook (nicotine) of sporen van schimmel.

De mens brengt meer dan 90% van zijn tijd in gesloten ruimten door. Het thuisgevoel is voor de meeste volwassenen maatgevend voor de kwaliteit van leven. Wordt aan mensen gevraagd hoe zij het liefst hun vrije tijd doorbrengen, dan zullen de meesten antwoorden: knus en ontspannen thuis. Je eigen huis is de belangrijkste plek om bij te komen van de dagelijkse stress.

Het welbevinden in huis hangt ook af van factoren die het woonklimaat beïnvloeden, zoals temperatuur, soort verwarming, luchtvochtigheid, ventilatie, licht, kleur, schadelijke luchtdeeltjes en ademend vermogen van toegepaste bouwmaterialen.

Timmer Baarn Schilderwerken heeft ervaring met de toepassing van CAPAROL Wellness-verven die de gezondheid binnenshuis beschermen.