Wandbekleding

Een goed eindresultaat bij wandbekleding begint bij een goede draagkrachtige ondergrond. Timmer Baarn Bouw & Onderhoud verzorgt bijvoorbeeld stukadoorswerk, glad pleisterwerk als drager voor aan te brengen systemen zoals glasweefsel, vinyl, metallics, behang en kalkverf.

Timmer Baarn Schilderwerken is zodanig geîquipeerd dat het aanbrengen van vinyls zoals Vescom systemen zeer vakkundig kan plaatsvinden, een schitterend eindresultaat is gegarandeerd.

De zijde wandbekleding collectie van Vescom is een expressie van elegantie, luxe, lust, sensualiteit en klasse. De collectie bestaat uit 6 dessins, uitgewerkt in ruim 80 kleuren. De dessins varieren van fijne zijde kwaliteiten (Sinkiang en Ganzu) en kwaliteiten met lurex glanseffect (Pamir) tot ribweefsels in zijde (Hotan en Taraz). Dessin Turpan is een zijde kwaliteit met breedte-effect door slubgarens

De wand is tegenwoordig net zo belangrijk als de aankleding van het raam. Flitsend behang is alweer een tijdje ingeburgerd. Popart motieven staan gebroederlijk naast klassieke guirlandes, medaillons en marmerdessins. Met als nieuwste motief expressieve, oversized bloembladeren. Glans is ook hier een must, vertaald in iriserende lakdruk, subtiele moire effecten en metallic accenten. Blinkend behang in koel zilver of warm goud wordt in veel collecties gebruikt als alternatieve uni.

Veel behang is aaibaar of heeft een driedimensionale tactiliteit. Denk aan behangsels in een suëdelook techniek, veloursdruk, crush (kreukjes) of plissé. Nog een stapje verder gaat het behang met fascinerende kurk instrooisels en kristallen. Ook wandbekleding van geweven riet, raffia of bamboe is weer actueel. Mooi passend bij die robuuste houten jaloezieën met linnen ladderband.

Meer dan heftig zijn de fotowanden, bekend uit de jaren í70. Van idyllische bos- en zeegezichten tot wandvullende rozen. Vooral voor het jonge wonen is het aanbod enorm uitgebreid: van stoere camouflageprints en raceautoís tot poîzieplaatjes en bloemen in borduurlook. Sinds kort is het zelfs mogelijk collages van diverse fotoís en/of teksten te combineren tot één persoonlijk ontwerp.

Vraag snel een offerte aan via dit formulier.